Rally Lydighed

Rally-Lydighed

Rally er en nyere disciplin indenfor hundetræning.

Rally er startet for at lave et sjovt alternativ til alm. lydighedsarbejde. Det er vigtigt at hunden synes det er sjovt, det fremmer arbejdsiveren. Hund og fører gennemfører en bane med bestemte øvelser i eget tempo i nummer rækkefølge.

I Rally må man meget af det, man ikke må til alm. lydighedsprøver, og det gælder i alle 4 klasser. Man må tale lige så meget med sin hund man vil. Man må også bruge kropssprog, tegn og klap på låret – alt det man vil (dog kun klap på låret i de 2 første klasser), bortset fra at røre ved hunden og godbidder bruges kun under træningen, dem må man ikke bruge ved en prøve. Der gives point for at have en glad hund. Der skal være et samarbejde mellem hund og fører, både under og mellem øvelserne, men der kræves f.eks. ikke en perfekt plads position. Hunden skal dog være under kontrol og indenfor en afstand af ½ meter fra føreren. Skiltene må ikke berøres undtagen af en logrende hale og linen må ikke være stram.

Rally lydighed eller Rally O er en hundesportsgren hvor hund og fører skal gennemføre en bane med øvelser. Banen består af 10 – 20 skilte (afhængig af niveau) der viser, hvilken øvelse der skal laves.

Har du lyst til at komme i konkurrence er der også mulighed for det i Rally. For at gå på holdet er det dog ikke et krav, at du vil i konkurrence.

Ingerlise Springer igennem banen med Frejdi.